Timo Soinin Ploki

Kaikki blogit puheenaiheesta Sini Saarela

Räsäsen ja Saarelan vuosi 2013

Päättyneen vuoden teemaksi kohoaa mielenilmaisu ja kansalaistottelemattomuus meillä ja maailmalla.

Vuonna 2013 teknikko Edward Snowden paljasti tunnontuskissaan jenkkien massiivisen vakoilukoneiston. Päivi Räsänen totesi kesällä, että moraali menee joskus lain edelle. Moskovan MM-kisoissa kohistiin sateenkaarikynsistä. Otsikoissa pyörivät kansannousujen areenat Taksim, Tahrir ja Maidan. Sini Saarela joukkoineen kipusi venäläiselle öljylautalle ja julkisuuteen.

64 % suomalaisista olisi ilmiantanut naapurinsa natseille?

Yle tarjosi tänään kahvit väärään kurkkuun -tyylisen hetken uutisellaan, jonka mukaan ylivoimaisen enemmistön mielestä lakia ei saa rikkoa, vaikka oma moraali ja laki olisivat ristiriidassa keskenään.

Tajusivatkohan nämä kyselyyn osallistuneet täysin, mitä tulivat vastanneeksi? Sillä minä väitän, että joka ikisellä suomalaisella tulee vastaan piste, jossa oma moraali ohittaa lain. Siihen ei tarvita kuin tarpeeksi moraaliton lakipykälä.

Suomesta terrorismin suojasatama

Suomen valtiollinen johto presidentti Sauli Niinistön ja ympäristöministeri Ville Niinistön johdolla järjestivät ekoterroristi Sini Saarelalle sankarin vastaanoton. Poliittisen eliitin media YLE lähetti SUORANA lähetyksenä Saarelan tulon Venäjältä Helsingin rautatieasemalle.

Tuli mieleen sodanjälkeiset ajat, jolloin päämiehemme palasi Moskovan neuvotteluista. Ilmeisesti tämä mielikuva haluttiinkin kaivaa esille ja antaa samalla viesti kansalle, että Suomi -suomenkansalaiset ovat pelastuneet pahan Venäjän kynsistä.

Median uusi vuosi synkkä ja ikävä

Olen arvioinut, että kolmen seuraavan vuoden aikana toimittajien määrä vähenee kolmanneksella. Siksi minut on leimattu median viholliseksi, vaikka olen kertonut vain totuuden.

En ole median vihollinen, vaan päinvastoin. Olen yrittänyt herätellä mediaa tunnustamaan tosiasiat ja suhtautumaan tulevaisuuteen avoimin mielin ja uusiutumalla. Huomaamaan, että toimittajien pitää ottaa huomioon lukijat. Siis ottamaan huomioon lukijat!

Lakia saa joskus rikkoa

Lainrikkomisen oikeutus on ollut tapetilla vuonna 2013 varsinkin kahteen hyvin keskenään erilaiseen naiseen liittyvissä tapauksissa. Tapaukset ovat tietenkin Päivi Räsänen ja Sini Saarela.

Kuten tiedämme, viime heinäkuussa Päivi Räsänen piti Kansanlähetyspäivillä Kankaanpäässä puheen, jossa hän sanoi mm. näin:

"Kaikilla meillä on varmasti tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta, tai joskus jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia".

Saarela, Greenpeace ja ympäristönsuojelu

Sini Saarelan armahduksen jälkeen on käyty asiasta monipuolista keskustelua. Ville Niinistö symppasi Saarelaa ja YLE seurasi kiihkeästi kotiinpaluuta. Minustakin Ville Niinistön avaus oli hyvin outo ja hymyilyttää erityisesti suhteessa monien vihreidenkin kouhkaamiseen Päivi Räsäsen lainkuuliaisuuden ympärillä. YLE:n osalta minusta sinänsä on kiistämätöntä, että Saarelan vapauttamisella on uutisarvoa. Kyllä siitä merkittävissä määrin piti juttua tehdä. Toinen asia on sitten se, oliko sävy liian positiivinen.

Tutuu siltä, että Sini Saarela herättää mediakateutta

Suhteeton närkästys Sini Saarela-casen ympärillä vaikuttaa minusta enemmän kateuden herättämältä tunnereaktiolta, kuin aidolta huolelta laillisuudesta. Media on nostanut Sini Saarelan ennen näkemättömään suosioon, ja tehnyt hänestä vuoden 2013 sankarin. Kaikki tämä vain sillä, että vähän meni kiipeilemään öljynporaustornille.

Ehdotuksia kansalaistottelemattomuuksiksi

Maailma ympärillämme muuttuu. Siksi minun ja muidenkin pitää pysyä kehityksen kelkassa mukana.

Tänä päivänä uusinta uutta, suorastaan trendikästä on toimia kansalaistottelemattomasti. Se on virallisesti hyväksyttyä, koska ylimmästä lainsäädännästä vastaavat henkilöt jopa kannustavat laittomuuksiin. Esimerkkeinä olkoon ministerit Niinistö, Kyllönen ja Arhinmäki.

Ministereiden ja mukasuvaitsevan median mielestä laittomuudet pitää hyväksyä, jos toimitaan jonkin hyvän asian puolesta. Mitkä sitten voisivat olla seuraavat kansalaistottelemattomuuden kohteet?

Yle näyttää Sini Saarelan Suomeen tuloon suorana!

En nyt oikein ymmärrä.  En hyväksy.Luin, että Yle näyttää Suvi Saarelan Suomeen tulon suorana. Minusta vieraan maan lakia rikkonutta ei tuolla tavalla tarvitsisi esille tuoda. Onko kyseessä Ylen kannanotto asiaan. Onko Yle muitakin lakia rikkoneita vastaanottamassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä