Timo Soinin Ploki

Kaikki blogit puheenaiheesta Hiilivoima

Pääministerisuosikki Haavisto valitsisi mieluummin hiilivoiman kuin ydinvoiman

Keskuskauppakamarin pääministeritentissä 11.12.-18 tilaisuuden juontaja Marja Sannikka esitti Pekka Haavistolle kysymyksen: ”Päätät jättää politiikan seuraavan kauden jälkeen ja sinulle avautuu uusi ura energiateollisuuden parissa. Kummassa tehtävässä näet itsesi helpommin, hiilivoimalan vai ydinvoimalan johtajana?” Haavisto vastasi: ”Olen kuullut, että jotkut konservatiiviset hiilivoimayhtiötkin on muuttumassa uusiutuvan energian tuottajiksi, että siinä muutosprosessissa.”

Toimiiko Helsinki ilmastonmuutosta vastaan, vai puhuuko vain?

Ote puheestani Helsingin kaupunginvaltuustossa 21.6:

Haluaisin nyt ekaa kertaa täällä puhujankopissa ollessani kertoa mielestäni tärkeimmästä asiasta. 

Vastine Turpeiselle: Vihreässä energiapolitiikassa faktalinja

Juhana Turpeisen väite (http://juhanaturpeinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232548-vihreiden-kahdet-...) Vihreiden hiilimyönteisyydestä on täysin tuulesta temmattu. Vihreiden polttotuotannon kritiikki kohdistuu yhtä lailla hiilituotantoon kuin biopolttoaineisiinkin. Suomessa Vihreät eivät ole koskaan kannattaneet hiilivoimaa, eivätkä tule kannattamaan. Kun minä kirjoitan siitä, että hiilivoiman nopeutettua alasajoa ei kannata tehdä biopolttoaineiden keinoin, tarkoitan sitä, ettei uuteen polttotekniikkaan kannata merkittävästi sijoittaa niin ympäristön kuin taloudenkin kannalta.

Hiilimörkö ajaa epärealistisiin energiaratkaisuihin

 

 

Esipuheena käyköön kirjoitukseni kolumnistina e10bensiiinissä taannoin:

 

http://www.e10bensiini.com/2011/01/hiilidioksidimorko/

 

Tällainen puhe saattaa tietenkin järkyttää "hiilipeikolla" puolikuoliaaksi peloteltua nykypolvea, mutta nyt kun tuulivoima, aurinkovoima, biopolttoaineet yms. "uskomusenergiat" on toimimattomiksi tai ainakin riittämättömiksi todistettu ja ydinvoima on alituisessa vihreässä vastatuulessa, saattaisi "back to basics" olla paikallaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä